Знаете ли какво е общото между зеления чай, авокадото, рибата, нара,

...
Знаете ли какво е общото между зеления чай, авокадото, рибата, нара,
Коментари Харесай

11 полезни храни за добро кръвообращение

Знаете ли какво е общото между зеления чай, авокадото, рибата, нара, орехите, доматите, гинко билоба и динята? Всички те са посочени за доста потребни за нашето кръвообращение. Начинът ни на живот и хранене способства за този развой. Нездравословното хранене, обездвижването са причина за нарушено кръвообращение, високо кръвно налягане, сърдечни болести. 
Вижте още 11 храни, които може да добавите към менюто си за положително кръвообращение. 

Бадеми  – Едни от най-полезните ядки, богати на витамин Е и здравословни мазнини, а също така имат антиоксидантни свойства. Според западни изследвания, постоянната консумация на бадеми усъвършенства кръвообращението. 

Банани  – Вкусните банани съдържат калий и магнезий, които са два значими минерала, от значително значение за здравето на сърцето и положителната циркулация на кръвта. Консумацията на солени храни може да аргументи високо кръвно налягане, само че калият оказва помощ на бъбреците да отстранят непотребния натрий от тялото, който по-късно минава през урината. Това от своя страна оказва помощ за разпределяне на кръвоносните съдове и активиране на притока на кръв.

Червено цвекло  – Цвеклото е суперхрана, за която се счита, че може да намали систоличното кръвно налягане.

Моркови  – Те са потребни освен за здравето на очите, само че и благоприятстват кръвообращението. Според западни проучвания, за потреблението на моркови и фреша подготвен от тях се счита, че може да отбрани сърдечносъдовата система посредством повишение на общия антиоксидантен статус.

Канела  – Прекрасна фалшификация, която е потребна освен за метаболизма, настроението и равнищата на кръвната захар. Установено е, че канелата способства за разпределяне на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане, което оказва помощ за възстановяване на притока на кръв.

Цитрусови плодове  – Те са извънредно богати на витамин С, който е мощен антиоксидант. Той е един от най-важните хранителни детайли за поддържане на здравето ни. Цитрусовите плодове съдържат и други антиоксиданти, които могат да понижат възпалението, да предотвратят образуването на кръвни съсиреци и да подобрят кръвообращението.

Джинджифил  – Все по-често прибавяме от него към своите фрешове, чайове, ястия, супи. Джинджифилът има антиоксидантни и противовъзпалителни резултати. Според някои изследвания, потреблението му може да помогне за намаление на кръвното налягане, холестерола и кръвната захар.

Слънчогледови семки  – Те ни обезпечават доста съществени хранителни субстанции. Слънчогледовите семки са доста потребни, тъй като са с високо наличие на здравословни мазнини, протеини, фибри, фитохимикали, селен, мед, магнезий и витамин Е. Добър източник на магнезий са. Смята се, че потреблението им спомага за възстановяване на кръвообращението. 

Куркума  – Куркумата е посочена за една от най-полезните подправки, поради своите противовъзпалителни свойства, с помощта на съединението, което съдържа – куркумин.  Той способства за процеси, които оказват помощ на кръвоносните ви съдове да се разширят и улеснява кръвообращението в тялото.

Горски плодове  – С малко калории и захари, горските плодове се грижат освен за положителната ни фигура, само че и за здравето на сърцето. Те са доста богати на антиоксиданти, в това число антоцианин. Известно е, че антоцианинът е изключително потребен за сърцето ви, защото може да предотврати втвърдяването на артериите. 

Лук  – Той е богат на кверцетин, който е мощен антиоксидантен флавоноид, способствуващ за понижаване на риска от сърдечносъдови болести. Според западни проучвания, постоянната консумация на лук може да усъвършенства кръвообращението. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР